تنها راه شکست کشتی گیران آمریکایی

به گزارش وبلاگ محمدی، رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان روز های 24 تا 27 شهریورماه به میزبانی شهر بلگراد صربستان برگزار شد و در سرانجام تیم ایران از طریق رحمان عموزاد در وزن 65 کیلوگرم و کامران قاسم پور در وزن 92 کیلوگرم به مدال طلا، رضا اطری در وزن 61 کیلوگرم، محمد نخودی در وزن 79 کیلوگرم و حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم به مدال نقره، یونس امامی در وزن 74 کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن 125 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.

تنها راه شکست کشتی گیران آمریکایی

در رده بندی تیمی آمریکا با 198 امتیاز قهرمان شد و تیم ایران با 150 امتیاز نایب قهرمانی را از آن خود کرد. تیم ژاپن نیز با 70 امتیاز سوم شد.

صعود یک پله ای تیم ملی به رده دوم بعد از 6 سال و البته کسب 7 مدال که هر چند نسبت به سال گذشته زرین تر نبود، اما به طور کلی عملکرد تیم ملی خوب بود و به خصوص آنکه کادر فنی تیم ملی با پایبندی به چرخه انتخابی تیم ملی حرف و حدیثی را باقی نگذاشت و ادامه این روند به طور حتم می تواند، راه روشنی را پیش روی همه مدعیان قرار دهد.

اما آنچه که این روز ها مورد انتقاد قرار گرفته، شکست برخی ملی پوشان کشتی آزاد با حریفان مستقیم خود بود. یکی از شکست های تیم ملی که مورد توجه دنیای کشتی نیز واقع شده است، پیروزی دیوید تیلور آمریکایی مقابل حسن یزدانی بود. پیروزی کایل داک با نتیجه 2 بر 2 برابر یونس امامی، شکست ثانیه آخری امیرحسین زارع برابر طا ها آکگل، شکست 4 بر صفر محمدحسین محمدیان برابر کایل اسنایدر و یا شکست غیر قابل قبول علیرضا سرلک مقابل حریف ناشناخته چینی و شکست دوباره محمد نخودی مقابل جردن باروز آمریکایی از دیگر شکست هایی بود که البته برخی از این شکست ها دور از انتظار و برخی دیگر به نوعی قابل پیش بینی هم بود.

این در حالی است که همه آزادکاران کشورمان توانایی و ظرفیت مقابله با این حریفان را داشتند و می توانستند آن ها را شکست دهند. به نظر می رسد که یا کادر فنی در آنالیز حریفان و انتخاب شیوه روبرو کنندگان کشورمان با حریفان نتوانستند عملکرد خوبی داشته باشند و یا اینکه آزادکاران نتوانستند فرامین و نقشه مورد نظر کادر فنی را اجرا کنند.

به طور حتم شکست های این چنینی در پیکار های جهانی سال آینده به عنوان انتخابی المپیک کار دست تیم خواهد داد. آنچه که مسلم است مسابقات جهانی قبل از المپیک، بسیار متفاوت و سخت تر است و چنانچه تیم ملی کشتی آزاد روسیه را نیز مجوز حضور در آن را داشته باشد، کار برای کنندگان کشورمان سخت خواهد شد و فدراسیون نه تنها برای تیم ملی کشتی آزاد بلکه برای تیم ملی کشتی فرنگی نیز کمیته ای متشکل از افراد زبده، با تجربه و تحصیل کرده را به عنوان گروه آنالیز تشکیل دهند تا به صورت دقیق و حساب شده بتوانند ضمن آنالیز کشتی کنندگان کشورمان، رقبای خارجی را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

سوال اصلی این است که چرا دیوید تیلور یکسال بعد از شکست در اسلو این مرتبه به راحتی توانست حسن یزدانی را شکست دهد و کننده کشورمان به خصوص در سه دقیقه دوم، به نوعی سردرگم و اسیر زیرگیری های حریف خود شده بود. به گواه کارشناسان در شکست هایی که کنندگان کشورمان مقابل حریفان نامدار و با تجربه خود داشتند، آن گونه که حریفان علاقه داشتند مقابل آنان قرار گرفتند در حالی که مبارزه رحمان عموزاد و یا یورش های کامران قاسم پور برابر حریف قدرتمند و تنومندش، امان کار را از آنان گرفت و در نهایت موجب پیروزی آنان شد. یزدانی برای پیروزی مقابل حریفی همانند تیلور که خوب دفاع و به موقع هم حمله می کند، باید همانند او باشد و تنها اکتفا به زیر کتف زدن و بیرون بردن او نکند. یزدانی وارث کشتی گیران بزرگی در ایران است که روزی با زیرگیری های ناب خودشان، فنون اصیل ایرانی را به نمایش می گذاشتند و باید به پا های حریفش یورش ببرد و به همین دلیل بود که تیلور در سرتاسر مبارزه با یزدانی با گاردی پایین و دستانش روی تشک مقابل او ظاهر شد.

آیا آنالیز اشتباه این شکست را رقم زد؟

پدر حسن یزدانی در بازگشت تیم ملی کشتی آزاد از بلگراد حرف هایی را در فرودگاه امام (ره) مطرح نمود که در نوع خودش جالب توجه بود. او گفت: علیرضا دبیر نیم ساعت مانده به مبارزه فینال مقابل تیلور به پسرم گفت با مربی 110 کیلوگرمی تیم ملی تمرین کن که همین کار باعث شد ضربان قلب او به 250 برسد و حالا باید پاسخگو باشد. در حالی که نیم ساعت بعد، مبارزه فینال داشت؟ چرا این کار را کرد؟ باید پاسخ بدهد. چرا در فدراسیون کشتی در تمرینات زیر کتف با حسن یزدانی کار می کند، اما اینجا می گوید کشتی فقط زیر کتف زدن نیست؟

این صحبت ها در حالی مطرح شد که منصور بزرگر سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در پنج دوره بازی های المپیک نیز بر دخالت رئیس فدراسیون در امور فنی صحه گذاشته است، موضوعی که غلامرضا محمدی نیز بعد از اتمام قراردادش بعد از بازی های المپیک از دخالت دبیر در امور فنی تیم ملی پرده برداشت.

آیا علیرضا دبیر قدم در راهی گذاشته که زمانی رسول خادم را به خاطر آن مورد هجمه و انتقاد قرار می گرفت؟ این موضوعی است که کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد و شخص رئیس فدراسیون می توانند به آن پاسخ دهند.

علیرضا دبیر در خصوص علت باخت حسن یزدانی مقابل تیلور، گفته بود: یزدانی یک ابر قهرمان و پهلوان است. او 8 مدال جهانی و المپیک دارد که شوخی نیست. این حرف را علیرضا دبیر که خودش کشتی گیر بوده می زند. تاکتیک او مقابل تیلور اشتباه بود و او یک تاکتیک اشتباه را انتخاب کرد. برد و باخت در کشتی وجود دارد و آقا تختی هم باخت داشته است. اصلا قشنگی کشتی در همین است. یزدانی باید در المپیک با این کشتی گیر آمریکایی مبارزه کند و ان شاء الله سخت کار می کند تا نتیجه بگیرد.

منبع: فرارو

به "تنها راه شکست کشتی گیران آمریکایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تنها راه شکست کشتی گیران آمریکایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید