ساحل مکسر هرمزگان؛ ورود به دنیای عجایب کوه و دریا

به گزارش وبلاگ محمدی، سفر مجازی امروز ما، سفر به سرزمین عجایب است. سرزمینی که یکی از جاهای دیدنی هرمزگان است و چشم اندازی رویایی تقدیم نگاهتان می نماید. این جاذبه تماشایی، ساحل مکسر نام دارد؛ نواری پوشیده از شن های نرم و طلایی که یک طرفش آب های زلال و آبی است و طرف دیگرش کوهستانی صخره ای.

ساحل مکسر هرمزگان؛ ورود به دنیای عجایب کوه و دریا

از امکانات تفریحی ساحل صخره ای مکسر بگیرید تا جاذبه های دیدنی اطراف آن، این نقطه از کشور شما را شگفت زده می نماید. اگر مایل به آشنایی بیشتر با ساحل مکسر بندر مقام هستید، در این مطلب از مجله گردشگری وبلاگ محمدی همراه ما باشید.

ساحل مکسر کجاست؟

ساحل مکسر یکی از جاهای دیدنی استان هرمزگان است که در شهرستان لنگه، بخش شیبکوه، در 10 کیلومتری بندر مقام واقع شده است.

چگونه به ساحل مکسر برویم؟

برای این که به ساحل مکسر بندر مقام بروید، در ابتدا باید خود را به بندر عباس برسانید. سپس از آنجا با طی کردن 180 کیلومتر مسافت، به بندر لنگه بروید. از بندر لنگه مسیر خود را به سمت بندر مقام پیش بگیرید و بعد از طی کردن 10 کیلومتر در جاده مقام بستانو به ساحل مکسر برسید.

امکانات تفریحی ساحل مکسر کدام است؟

از امکانات تفریحی ساحل مکسر می توانیم به شنا، غواصی، پیاده روی در ساحل و عکاسی اشاره کنیم.

برترین زمان بازدید از ساحل مکسر چه موقعی است؟

برترین زمان بازدید از ساحل مکسر بندر مقام، نیمه دوم سال، یعنی از اواسط پاییز تا اوایل بهار است.

معرفی ساحل مکسر

ساحل مکسر یکی از جاهای دیدنی استان هرمزگان است که در نزدیکی بندر مقام واقع شده است. وقتی قدم در این ساحل می گذارید، گمان می کنید که وارد دنیایی جادویی شده اید؛ دنیایی که در آن، کوهستانی با صخره های عجیب و غریب و دریا از طریق خطی ساحلی به یکدیگر متصل می شوند.

از صخره و سنگ های کوهستان گفتیم، بد نیست کمی بیشتر درباره اش شرح دهیم. صخره های این کوهستان، به شکل تندیس هایی با بدنه های صیقل خورده است که شیار هایی پیچ درپیچ رویش وجود دارد و گوشه و کنارش تیز و برنده است. ضمن این که وجود خزه هایی که روی این صخره ها را پوشانده اند، به زیبایی آن ها اضافه نموده است.

اما این همه چیز نیست. اگر به ساحل مکسر بروید، ممکن است موجودات دریایی زیبایی مانند لاک پشت دریایی، مارماهی، سفره ماهی، گوش ماهی و صدف را ببینید که چشم انداز ای چشم نواز در کنار آب های نیلگون ایجاد می نمایند.

بد نیست بدانید که این ساحل زیبا و رویایی به نام ساحل پارسیان نیز شناخته می گردد و هر ساله گردشگران و مسافران زیادی را به سوی زیبایی های طبیعی خود می کشاند.

ساحل مکسر کجاست؟

ساحل مکسر یکی از جاهای دیدنی استان هرمزگان است که در شهرستان لنگه، بخش شیبکوه، در 10 کیلومتری بندر مقام واقع شده است.

لوکیشن ساحل مکسر روی مپ

فاصله پارسیان تا ساحل مکسر

فاصله پارسیان تا ساحل مکسر، حدودا 52 دقیقه است؛ یعنی با طی کردن 53 کیلومتر می توانید به ساحل مکسر برسید.

فاصله عسلویه تا ساحل مکسر

فاصله عسلویه تا ساحل مکسر، حدودا 1 ساعت و 47 دقیقه است؛ یعنی با طی کردن 110 کیلومتر می توانید به ساحل مکسر برسید.

فاصله شیراز تا ساحل مکسر

فاصله شیراز تا ساحل مکسر، حدودا 6 ساعت است؛ یعنی با طی کردن 446 کیلومتر می توانید به ساحل مکسر برسید.

فاصله تهران تا ساحل مکسر

فاصله تهران تا ساحل مکسر، حدودا 15 ساعت و 15 دقیقه است؛ یعنی با طی کردن 1288 کیلومتر می توانید به ساحل مکسر برسید.

فاصله بندرعباس تا ساحل مکسر

فاصله بندرعباس تا ساحل مکسر، حدودا 4 ساعت و 38 دقیقه است؛ یعنی با طی کردن 378 کیلومتر می توانید به ساحل مکسر برسید.

فاصله بوشهر تا ساحل مکسر

فاصله بوشهر تا ساحل مکسر، حدودا 4 ساعت و 52 دقیقه است؛ یعنی با طی کردن 384 کیلومتر می توانید به ساحل مکسر برسید.

برترین مسیر دسترسی به ساحل مکسر

برای این که به ساحل مکسر بندر مقام بروید، در ابتدا باید خود را به بندر عباس برسانید، سپس از آنجا با طی کردن 180 کیلومتر مسافت، به بندر لنگه بروید. از بندر لنگه مسیر خود را به سمت بندر مقام پیش بگیرید و بعد از طی کردن 10 کیلومتر در جاده مقام بستانو، به ساحل مکسر برسید.

وجه تسمیه ساحل مکسر

واژه مکسر که به صورت Mokasar خوانده می گردد، ریشه ای عربی دارد. این واژه از ام اکسر گرفته شده است؛ به معنای شکسته شده و خردشده. از آنجایی که ظاهر صخره های ساحل مکسر، به شکل سنگ هایی شکسته شده است، این نام را رویش گذاشته اند.

اگر برایتان سوال است که چرا نام این ساحل عربی است، باید به ساکنان عرب زبانی اشاره کنیم که در این منطقه ساکن هستند و این نام را روی ساحل گذاشته اند.

تفریحات ساحل مکسر

حالا که از مجذوب کنندهیت های ساحل مکسر گفتیم، نوبت به آن می رسد که تفریحات آرامشب خشش را هم به شما معرفی کنیم. بی شک هر کدام از این موارد می تواند خاطره ای خوش از سفر برایتان رقم بزند و لذت حال وهوای ساحل را تا ماه ها در وجودتان زنده نگه دارد.

- طبیعت گردی و پیاده روی

ساحل مکسر یکی از برترین جاها برای کسب آرامش و رهایی از دغدغه های روزمره است. می توانید به ساحل مکسر بروید، کفش های خود را از پا در بیاورید تا شن های نرم و طلایی را بدون واسطه لمس کنید و قدم بزنید. آنقدر قدم بزنید که ذهنتان از افکار منفی خالی گردد.

بعلاوه اگر با دوستان یا خانواده خود به این ساحل می روید، می توانید انواع بازی های دسته جمعی مثل والیبال را نیز تجربه کنید و از کنار هم بودن در این مکان رویایی لذت ببرید.

- شنا و غواصی

یکی از لذت بخش ترین تفریحاتی که در ساحل مکسر بندر مقام می توانید داشته باشید، شنا و غواصی است. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که تنها در صورت آرام بودن دریا، تن به آب بزنید و از قبل درباره منطقه ها شنا آزاد اطلاعات کسب کنید.

بعلاوه اگر اهل کشف عجایب زیر آب باشید، می توانید به سایت های غواصی مراجعه کنید و با تجهیزات غواصی به داخل آب بروید. دنیای درون آب این ساحل در نوع خود با وجود جانوران آبزی متعدد بسیار مجذوب کننده است.

- عکاسی

مگر می گردد به ساحل صخره ای مکسر رفت و عکاسی نکرد؟ جابه جای این ساحل تماشایی، پس زمینه ای رویایی برای ثبت لحظاتتان ایجاد می نماید؛ از تندیس های بزرگ صخره ای که رویشان را خزه های سبز پوشانده اند بگیرید تا دریای نیلگون که زیبایی عکس هایتان را دوچندان می نماید.

امکانات ساحل مکسر

در ساحل مکسر امکانات رفاهی مانند اقامتگاه، سوپرمارکت یا امکانات درمانی مانند درمانگاه و داروخانه وجود ندارد؛ به همین علت، قبل از رفتن به آنجا حتما آب آشامیدنی، خوراکی، داروهای ضروری، کرم ضدآفتاب و یک دست لباس، همراه با خود داشته باشید.

برترین زمان بازدید از ساحل مکسر

از آنجایی که ساحل صخره ای مکسر در جنوب ایران و ساحل قرار گرفته است، تابستان هایی گرم و شرجی دارد. از این رو اگر حوصله عرق ریزان را ندارید، فصل تابستان را برای بازدید از ساحل مکسر انتخاب نکنید.

این ساحل رویایی در فصل زمستان که اغلب شهرهای کشور یخبندان است، آب وهوای خیلی سردی ندارد؛ به طوری که دمای هوا در آنجا به زیر 6 درجه نمی رسد، اما حجم زیاد باران ممکن است آزاردهنده باشد و بازدیدتان را مختل کند.

از این رو برترین زمان سفر به ساحل مکسر، نیمه دوم سال، از اواسط پاییز تا اوایل بهار است. در این زمان، حتی شب ها نیز تماشایی است؛ آسمان پر از ستاره می گردد و جلوه ای فوق العاده به ساحل می بخشد. البته نباید از چشم انداز طلوع و غروب غافل شد؛ بی شک چشم هر بیننده ای را به خود خیره می نماید.

پوشش گیاهی و جانوری ساحل مکسر

همان طور که گفتیم، ساحل مکسر بندر مقام، جاذبه ای طبیعی است که گونه های کمیابی از جانوران دریایی، از جمله انواع ماهی، سفره ماهی، گوش ماهی، مارماهی و صدف در آب های آن زندگی می نمایند. بعلاوه پرندگانی مانند مرغ ماهی خوار که در اطراف ساحل پرواز می نمایند و فضای ساحل را رویایی تر می نمایند.

از نظر پوشش گیاهی نیز می توانیم تنها به خزه هایی اشاره کنیم که روی صخره ها را پوشانده اند. این خزه ها به علت وجود پلانگتون هایی ایجاد شده است که در آب دریای خلیج فارس زندگی می نمایند. البته هنگام قدم برداشتن روی صخره ها دقت کنید؛ چراکه این خزه ها لیز هستند و ممکن است برایتان خطرآفرین باشد.

جاهای دیدنی نزدیک به ساحل مکسر

این که بدانید در نزدیکی ساحل مکسر چه جاذبه های دیدنی وجود دارد، خیلی به کارتان می آید؛ چراکه اگر وقت اضافی آوردید، می توانید به دیگر جاهای دیدنی بروید و سفرتان را کامل کنید. در ادامه به معرفی چند جاذبه دیدنی در نزدیکی ساحل مکسر می پردازیم.

- گردنه عشاق

گردنه عشاق یکی از شگفت انگیزترین جاده هایی است که در تمام طول عمرتان می توانید ببینید؛ جاده ای که یک سمتش کوه هایی باصلابت است و سمت دیگرش چشم اندازی از دریا دارد. می توانید همان طور که در ماشین هستید، سرتان را سمت دریا برگردانید و از انعکاس نور خورشید روی آب که مانند بلور می درخشد، لذت ببرید.

یا این که از ماشین پیاده شوید و روی ساحل قدم بزنید. ساحل گردنه عشاق به بافت فسیلی مرجانی اش که قدمتی چند میلیون ساله دارد، معروف است. به طور خلاصه، همه چیز این ساحل شما را به وجد می آورد.

فاصله گردنه عشاق تا ساحل مکسر 16 کیلومتر است.

- ساحل گنج مانی

ساحل گنج مانی یکی از ساحل های تماشایی استان هرمزگان است که به خاطر وجود صدف ها و گوش ماهی هایش معروفیت دارد. می توانید به این ساحل شنی بروید، عکاسی کنید و از تماشای چشم انداز لذت ببرید. اگر هم اهل شب مانی و کمپینگ هستید، در آنجا کمپ بزنید و از چشم انداز لذت ببرید. البته از قبل حتما درباره مکان های ایمن برای برپایی چادر در آنجا اطمینان حاصل کنید.

- جزیره شیدور

جزیره شیدور یا جزیره مارها، یکی از جزایر خالی از سکنه ایران است. می گوییم جزیره مارها، چراکه مارهای فراوانی از گونه جعفری در آنجا زندگی می نمایند. حفظ زیست بوم این جزیره به علت وجود گونه های خاصی از گیاهان و جانوران اهمیت بالایی دارد، به طوری که به عنوان یک تالاب بین المللی به ثبت رسیده است.

از تفریحاتی که می توانید در جزیره شیدور داشته باشید، می توان به پیاده روی، پرنده نگری، عکاسی، تماشای حیات وحش، فعالیت های ورزشی، ماهیگیری و… اشاره نمود.

- شهر پارسیان

شهر پارسیان یکی از شهرستان های زیبای استان هرمزگان است که در فاصله 20 کیلومتری از بندر لنگه واقع شده است. این شهر از جاذبه ها و دیدنی های مجذوب کنندهی مانند نخسلتان های متعدد که خرماهای معروفی بار می آورد، سواحل، دره ها، چشمه های آب، منظره ها کشاورزی و باغ های سرسبز، تنگه های اعجاب انگیز و… برخوردار است.

بازدید از جاذبه های این شهر، همه چیز را در کنار هم برای شما به ارمغان می آورد؛ از حال وهوای جنوب تا آب های زلال و چشمه هایی که در این خطه مانند قطعه ای از بهشت به چشم می آید.

فاصله شهر پارسیان تا ساحل مکسر 88 کیلومتر است.

- شهر بندر مقام

بندر مقام از توابع بخش شیبکوه شهرستان لنگه است. این بندر، دیدنی های متعدد و شگفت انگیزی مانند جاده بندر مقام دارد؛ جاده ای که کوه و دریا را همزمان پیش رویتان می گذارد. بعلاوه گردنه عشاق نیز در بندر مقام واقع شده است؛ گردنه ای که از زیبایی چیزی کم ندارد و چشم اندازی بی نظیر از ساحل مرجانی و کوه های باصلابت دارد.

دیدنی های بندر مقام به این ها ختم نمی گردد، بلکه شگفتی های بی شمار دیگری مانند جزیره شیدور، جزیره لاوان، بندر پارسیان، روستاهای زیبا مانند زیارت و مغدان نیز دارد.

فاصله بندر مقام تا ساحل مکسر 9 کیلومتر است.

- جزیره لاوان

جزیره لاوان در فاصله 20 کیلومتری از بندر مقام قرار گرفته است. این جزیره یکی از قطب های مالی مهم نفت ایران به شمار می آید و طبیعتی بکر، غذاهای دریایی خوشمزه و مشهوری مانند ماهی کباب و سوغاتی های مجذوب کنندهی دارد.

از جاذبه های دیدنی این جزیره می توانیم به سواحل تمیز با چشم اندازی از آب های زلال، پرنده نگری، تماشای دلفین ها و قدم زدن در بازارهای محلی اشاره کنیم.

اقامت و شب مانی در ساحل صخره ای مکسر

اگر قصد دارید بازدیدتان را از ساحل مکسر تنها به یک نیمروز محدود نکنید و می خواهید شب را در نزدیکی ساحل بمانید، باید از گزینه های اقامتی آگاهی داشته باشید. در ادامه چند گزینه اقامتی قابل دسترس را به شما معرفی می کنیم.

کمپینگ و شب مانی در ساحل مکسر

اگر شما هم جزو آن دسته از گردشگرانی هستید که شیفته شب مانی و کمپینگ در کنار ساحل اند، ساحل مکسر این امکان را در اختیارتان می گذارد. در ابتدا با یاری یک راهنما، از مکان های ایمن جهت برپایی چادر اطمینان حاصل کنید و بعد با خیال راحت از محیط لذت ببرید.

اگر خوش شانس باشید و افراد محلی در ساحل، دکه هایشان را راه بیاندازند، می توانید از خوراکی های محلی و غذاهای خانگی شان خریداری و نوش جان کنید.

اقامتگاه های بومگردی نزدیک به ساحل مکسر

در خود ساحل مکسر، اقامتگاه و هتلی وجود ندارد؛ بنابراین اگر می خواهید شب را در نزدیکی ساحل اقامت کنید، می توانید به یکی از هتل ها یا مسافرخانه های شهر عسلویه یا بندر عباس بروید و از آنجا با خیال راحت به ساحل بروید و لذت ببرید.

بعلاوه می توانید از اقامتگاه هایی مانند مقامی (واقع در بندر لنگه)، اقامتگاه الوند جنوب (واقع در پارسیان)، اقامتگاه اجی روگا (واقع در بندر مقام)، اقامتگاه دریاکنار (واقع در بندر مقام) و سایر اقامتگاه های موجود در شهرهای اطراف ساحل مکسر بهره ببرید.

توصیه های وبلاگ محمدی در بازدید از ساحل مکسر

تا اینجا در خصوص ساحل مکسر بندر مقام و زیبایی هایش گفتیم. بد نیست در قسمت انتهایی مقاله، نکات مهم به هنگام بازدید از این ساحل رویایی را با هم مرور کنیم:

  • حتما زمان مناسبی را برای بازدید از ساحل مکسر انتخاب کنید تا درگیر عرق ریزان تابستان یا باران های شدید زمستان نشوید.
  • از آنجایی که صخره های ساحل، به علت رویش خزه ها لیز و بعلاوه در برخی از نقاط تیز هستند، حتما کفش مناسب بپوشید.
  • در ساحل صخره ای مکسر، فروشگاه یا امکانات رفاهی وجود ندارد؛ پس حتما آب کافی، خوراکی و داروهای ضروری را با خود به همراه داشته باشید.
  • اگر قصد برپایی چادر را در ساحل مکسر دارید، حتما از مکان های ایمن برای برپایی چادر اطمینان حاصل کنید و تجهیزات ضروری مانند کیسه خواب، چراغ قوه، کرم ضدآفتاب و… را از یاد نبرید.
  • اگر قصد دارید از هتل یا اقامتگاه های بومگردی بهره ببرید، از گزینه های موجود در شهرهای نزدیک بهره ببرید.
  • ساحل مکسر، محل زندگی گونه های کمیاب جانوری است. پس در حفظ و نگهداری محیط زیست کوشا باشید و زباله های خود را در سطل زباله بریزید.
منبع: علی بابا

به "ساحل مکسر هرمزگان؛ ورود به دنیای عجایب کوه و دریا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساحل مکسر هرمزگان؛ ورود به دنیای عجایب کوه و دریا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید