آفتکش های زیستی و بیولوژیکی در امسال به 60 قلم رسید
به گزارش وبلاگ محمدی، خبرگزاری خبرنگاران- مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور گفت: آفتکش های زیستی و بیولوژیکی در بخش کشاورزی کشور به بیش از 60 قلم در امسال افزایش یافت.

به گزارش سرویس مالی وبلاگ محمدی، سیدجواد نوروزیان گفت: در سال 1390 تنها 9 آفتکش بیولوژیکی در سبد آفتکش های کشور قرار داشت و این تعداد در سال 99 به 50 قلم و در امسال به بیش از 60 قلم رسیده است.
وی اضافه نمود: آفتکش های زیستی و بیولوژیکی علیه 77 آفت مهم در کشور نظیر کرم قوزه پنبه، کرم ساقه خوار برنج، مینوز گوجه فرنگی استفاده می گردد.
مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور کاهش مصرف سموم شیمیایی و توسعه کاربرد روش های غیر شیمیایی را از اولویت های سازمان حفظ نباتات مطرح کرد و گفت: این سازمان، حمایت از فراوری و مصرف آفتکش های زیستی در کشور را مورد توجه ویژه قرار داده است و ضمن یاری به تسهیل در فرایند تصویب این گروه از آفتکش ها، افزایش آگاهی بهره برداران در زمینه استفاده از این عوامل، برگزاری دوره های آموزشی ملی و بین المللی و تنوع بخشی به کاربرد روش های مختلف کنترل بیولوژیک و غیر شیمیایی را دستور کار خود قرار داده است.
نوروزیان ادامه داد: سازمان حفظ نباتات کشور در راستای سیاست های حمایتی خود در این حوزه، سال گذشته واردات پروتئین هیدرولیزات از خارج را با هدف حمایت از فراوریکنندگان داخل ممنوع اعلام نموده است.
وی با بیان این که تعداد شرکت های فراوریکننده ترکیبات غیر شیمیایی از هفت شرکت در سال 97 به 16 شرکت در امسال افزایش یافته است، گفت: این شرکت ها با فراوری فرمون، کارت های رنگی، آفتکش های گیاه پایه و میکروبی نقش بسزایی در تامین غذای سالم بر عهده دارند.
مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور توضیح داد: 83 انسکتاریوم فعال در کشور سالانه با فراوری میلیون ها عدد عوامل ماکرو نظیر زنبورهای تریکوگراما، زنبور براکون، کفشدوزک کریپتولموس و بعضی دیگر از عوامل مفید نقش مهمی در ترویج مصرف عوامل بیولوژیک در کشور بر عهده دارند.
وی اضافه نمود: در سال 99 نزدیک به 11 میلیارد عدد عوامل ماکرو در کشور تدارک و فراوری شده است و پیش بینی می گردد در امسال نیز همین اندازه عوامل ماکرو فراوری گردد.
نوروزیان با اشاره به این که برای حمایت از فراوری کنندگان داخلی، واردات کارت های رنگی نیزاز سه سال پیش ممنوع شده است، اذعان داشت: سال گذشته حدود5 میلیون عدد کارت زرد و آبی برای مبارزه بیولوژیک با عوامل خسارت زای گیاهی در کشور فراوری شد.
وی پیش بینی کرد: امسال6 میلیون کارت رنگی در کشور فراوری گردد و در اختیار بهره برداران قرار گیرد.
نوروزیان در همین حال خاطر نشان کرد: سال گذشته در 108 هکتار از اراضی گلخانه ای کشور با استفاده از عوامل بیولوژیک و غیر شیمیایی، مبارزه علیه آفات اجرا شده و از ابتدای امسال تا به امروز نیز حدود 150 هکتار مبارزه بیولوژیکی و غیر شیمیایی در گلخانه ها اجرا شده است.
کدM-ch2531
منبع: خبرگزاری آریا