طرز تهیه چلوکباب سلطانی مخصوص
به گزارش وبلاگ محمدی، کباب یکی از محبوب ترین غذاهای ایران است که معمولاً در مراسم رسمی یا روزهای مهم سال تهیه می گردد. کباب یک غذای قفقازی است و ناصرالدین شاه قاجار آن را برای اولین بار به ایران آورد و روح ایرانی را به آن بخشید. بعداً، آشپزهای سلطنتی شیوه پخت این غذا را از یک غذای ساده به یک غذای سلطنتی تغییر دادند. این چنین شد که چلوکباب سلطانی وارد سفره ایرانی ها شد. حالا ما می خواهیم امروز طرز تهیه چلوکباب سلطانی مخصوص را به شما آموزش دهیم؛ با خبرنگاران همراه باشید.

طرز تهیه چلوکباب سلطانی مخصوص چگونه است؟
امروزه کباب به عنوان یک غذای سلطنتی و گران که از گوشت قرمز تهیه می گردد شناخته شده است و برترین و خوشمزه ترین کباب با گوشت گوسفند تهیه می گردد. کباب سلطانی مخصوص ترکیبی از کباب برگ و کباب کوبیده است. این کباب را می توان با گوشت گوسفند یا گوشت گوساله تهیه کرد و با برنج زعفران و گوجه کبابی سرو کرد. همان طور که از نامش پیداست، این کباب یک وعده غذایی به سبک سلطانی است، پس باید شاهانه تهیه و سرو گردد.
در بیشتر رستوران ها از گوشت گوساله استفاده می گردد زیرا قیمت بهتری دارد. در زیر دستورالعمل تهیه کباب سلطانی را دنبال کنید:
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/17.Kabab-Soltani-V3.mp4
میزان کالری در هر 100 گرم | 400 کالری |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 1 ساعت و 20 دقیقه |
تعداد نفرات | 6 نفر |
مواد مورد احتیاج:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوشت دم سینه و قلوه گاه گوسفندی | 720 گرم |
گوشت راسته گوسفندی | 1.2 کیلوگرم |
پیاز | 3 عدد برای کباب برگ و 2 عدد پیاز برای کباب کوبیده |
روغن | ½ فنجان |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
محلول دم نموده زعفران | در صورت احتیاج |
نمک و فلفل سیاه | در صورت احتیاج |
سس کباب | اختیاری |
دستورالعمل تهیه کباب برگ
- ابتدا گوشت راسته را با میزان تقریبی 8×12، 5×12 و 3×12 سانتی متر با حداکثر ضخامت 0.5 سانتی متر قطعه قطعه کنید.
- پیازها و فلفل دلمه های بریده شده را در یک کاسه با روغن، زعفران دم نموده (خنک شده) و فلفل سیاه مخلوط کنید. تکه های گوشت را به این مخلوط اضافه کنید، قسمت بالایی کاسه را بپوشانید و 24 ساعت در یخچال بگذارید.
- سپس گوشت را بیرون بیاورید و آن ها را با دستگاه چرخ گوشت به آرامی له کنید یا با پشت چاقو روی آن فشار دهید. در حین انجام این کار، روغن زیتون را به گوشت بمالید.
- حالا نوبت سیخ کردن کباب ها است، سیخ را روی سطح مرطوب قرار داده و با دست آن را شکل دهید.
- سیخ را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید. سپس برای مصرف کباب را از یخچال بیرون آورده و روی آتش کباب کنید. هنگام کباب کردن، سُس کباب را روی آن بمالید تا خشک نگردد.
دستورالعمل تهیه کباب کوبیده
- برای تهیه کباب سلطانی مخصوص، ابتدا گوشت دم سینه و قلوه گاه گوسفندی را خُرد کنید.
- پیازها را رنده نموده و آب آن را با توری جدا کنید.
- گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زعفران دم نموده مخلوط نموده و خوب ورز دهید تا مخلوط حالتی چسبنده به خود بگیرد.
- گوشت را سیخ نموده و بعد از اتمام کار آن را حداقل برای 2 ساعت در یخچال بگذارید و سپس روی آتش کباب کنید.
- کباب کوبیده را در کنار کباب برگ قرار داده و آن را با برنج زعفرانی، گوجه کبابی و لیموترش سرو کنید.
نکته:
برترین شیوه پخت کباب سلطانی، استفاده از آتش زغال است.
برای اینکه با دستور کامل کباب کوبیده و فوت و فن های آبدار و خوشمزه شدن آن آشنا شوید؛ خواندن مقاله طرز تهیه کباب کوبیده را از دست ندهید.
نکات مهم در تهیه چلوکباب سلطانی مخصوص
- گوشتی که برای تهیه این کباب استفاده می کنید باید دو بار چرخ گردد. بعلاوه اگر گوشت منجمد باشد و خیلی تازه نباشد نیز برای تهیه و پخت کباب بهتر است.
- گوشت نباید خیلی چرب یا بدون چربی باشد.
- هنگام سیخ زدن، گوشت باید منجمد گردد. بعلاوه بهتر است از سیخ های استیل استفاده گردد.
- دستان خود را قبل از سیخ زدن برای دو بار با آب ولرم خیس کنید. خیس کردن دست از چسبیدن مخلوط به دست ها جلوگیری می نماید و بعلاوه این آب و تبخیر آن هنگام کباب کردن به پخت بهتر گوشت یاری می نماید.
نکات سلامتی چلوکباب سلطانی مخصوص
- هنگام تهیه از نمک زیاد استفاده نکنید! جدا از اینکه برای بدن مضر است، کباب را سفت می نماید. اگر نمی خواهید نمک را حذف کنید، بهتر است وقتی کباب ها آماده شدند میزانی نمک روی آن ها بپاشید.
- افرادی که از بیماری نقرس رنج می برند باید مراقب این غذاهای سنتی ایرانی باشند. اگر نمی توانید گوشت قرمز مصرف کنید، چلوکباب سلطانی با گوشت سفید (مرغ) تهیه کنید.
- افراد میان سال و مسن نیز باید مراقب این وعده غذایی باشند زیرا چربی برای آن ها مضر است و خطر بیماری های قلبی عروقی ناشی از رسوب کلسترول در رگ ها را افزایش می دهد.
- کباب سلطانی با برنج و سایر مواد تشکیل دهنده ای که دارد غذایی با کالری بالا محسوب می گردد و در صورت مصرف زیاد می تواند باعث اضافه وزن گردد. اگر اضافه وزن دارید، کباب ها را با یک تکه نان بخورید و سعی کنید به جای مواد نشاسته ای، سبزیجات بیشتری بخورید.
- سرو و لذت بردن از این غذا به همراه آب لیموترش تازه می تواند به جذب بهتر کباب در بدن یاری نموده و به پیشگیری از کم خونی یاری می نماید.
- اگر چلوکباب سلطانی را با دوغ سرو کنید، توصیه می گردد آن را بعد از غذا میل کنید تا از ایجاد اختلال در جذب مواد معدنی مختلف در بدن جلوگیری گردد.
نحوه سرو کباب سلطانی مخصوص
اگر قرار است کباب را برای وعده ناهار سرو کنید بهتر است با پخت برنج ایرانی آن را به یک پرس چلوکباب سلطانی مخصوص تبدیل کنید. چلو کره یکی از گزینه های خوب برای سرو داخل بشقاب و در کنار کباب سلطانی است. البته این غذا را می توان با نان و سبزی خوردن نیز سرو کرد.
برای سرو کباب سلطانی با برنج توضیح می کنیم براساس تعداد نفرات، چلو کره قالبی با ته دیگ زعفرانی تهیه کنید. اکنون برای هر نفر یک قالب برنج در بشقاب قرار دهید و در کنارش یک سیخ کوبیده و یک سیخ برگ بگذارید. طرف دیگر بشقاب را با گوجه کبابی، لیموترش یا نارنج، میزانی ترشی کلم و کمی ریحان تازه تزئین کنید.
کلام آخر
طرز تهیه چلوکباب سلطانی مخصوص را در بالا توضیح دادیم، حالا می توانید برای خانواده و میهمان خود یک وعده غذایی فوق العاده را آماده کنید. این غذای ایرانی بسیار خوشمزه است، به شرطی که به درستی و با دقت فراوان تهیه گردد. بعد از پختن کباب ها و آماده سازی بقیه وسایل مورد احتیاج، سعی کنید به برترین شکل ممکن کباب سلطانی را سرو کنید و سفره ای زیبا بچینید.
منبع: اسنپ فود