طرز تهیه خوراک قفقازی؛ پیش غذای خوشمزه با مرغ و سبزیجات!

به گزارش وبلاگ محمدی، خوراک قفقازی یا خوراک مرغ و سبزیجات نوعی پیش غذای پرهوادار است که در مهمانی ها سرو میشود. این پیش غذا در واقع نوعی سالاد گرم است که میتوان داخل ظرف بزرگ یا لیوان های تک نفره و کوچک سرو کرد. این غذا را هم با گوشت مرغ و هم با گوشت قرمز میتوان تهیه کرد و حتی اگه هوادار غذای بدون گوشت و گیاهی هستید میتوانید کلا آن را حذف کنید. سبزیجات معمولا داخل روغن کم سرخ می شوند اما اگر دوست داشتین غذا کم کالری و رژیمی باشد میتوانید سبزیجات را بخار پز کنید.

طرز تهیه خوراک قفقازی؛ پیش غذای خوشمزه با مرغ و سبزیجات!

با ما در وبلاگ محمدی بلاگ همراه باشید با آموزش این پیش غذای رژیمی و لذیذ!

مواد لازم تهیه خوراک قفقازی
کدوی میانه 3 الی 4 عدد
بادمجان قلمی3 الی 4 عدد
هویج3 الی 4 عدد
لوبیا سبز خرد شدهیک و نیم الی 2 پیمانه
پیاز داغبه میزان لازم
سینه مرغ 1 عدد
ماست همزده یا چکیده2 پیمانه
ماست موسیردو سوم پیمانه
سس مایونز2 قاشق غذا خوری
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه یا فلفل قرمزبه میزان لازم
سیر2 الی 3 حبه
گردوی خرد شدهنصف پیمانه

1- برای تهیه خوراک قفقازی ابتدا پیاز داغ رو آماده کنید.

برای تهیه پیاز داغ مجلسی و ترد پیازها رو با دست یا با رنده خلالی نازک خرد کنید.

پیازها باید یک میزان باشن و بعد اونها رو داخل تابه بریزین.

2- پیازها روی حرارت به تنهایی تفت بدین تا آب اونها کشیده بشه و حجم پیازها کم بشه و پیازها حالت نرم پیدا کنن.

وقتی آب پیازها کاملا تبخیر شد اونها رو از تابه خارج کنید و داخل تابه روغن سرخ کردنی بریزین اجازه بدین روغن کاملا داغ بشه و بعد پیاز ها رو بهش اضافه کنید.

میزان روغن باید زیاد باشه تا پیازها فضا برای حرکت داشته باشن و بتونن آزادانه حرکت کنن اگه میزان روغن کم باشه پیازها به جای ترد بودن حالت خمیری پیدا میکنن.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک مرغ و لوبیا سبز

حرارت هم نباید خیلی کم باشه حرارت میانه برای سرخ کردن پیاز مناسبه.

3- اجازه بدین پیازها سرخ بشن وقتی کم کم آغاز به جمع شدن کردن کمی زعفران دم نموده غلیظ اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ بگیرن.

میزان زعفران نباید انقدر زیاد باشه که پیازها از جوش بیفتن و رنگ زعفران هر چه غلیظ تر و پررنگ تر باشه رنگ پیاز داغ شما هم زیباتر میشه و علاوه بر رنگ زعفران طعم و عطر عالی هم به پیاز داغ میده.

4- اجازه بدین پیازها کاملا سرخ بشن و حالت ترد پیدا کنن بعد اونها رو از صافی رد کنید.

توجه کنید که پیازها رو نباید بیش از حد روی حرارت نگه دارین که تغییر رنگ بدن و مایل به قهوه ای باشن وگرنه رنگ و عطر عالی زعفران از بین میره.

اجازه بدین پیازهای سرخ شده داخل صافی بمونن و هر ازگاهی زیر و رو کنید تا هم هوا بخورن و حالت ترد پیدا کنن و هم روغن اضافیشون کاملا خارج بشه.

کدوها رو پوست بگیرین و با یاری رنده یا دست خلالی خرد کنید.

5- برای کدوها حتی میتونید از کاتر دالبر برای خلالی کردن سبزیجات بهره ببرید.

کدوها رو داخل تابه بریزین و با دو قاشق روغن تفت بدین تا بپزن.

احتیاجی نیست که کدوها خیلی سرخ بشه کدو بافت لطیفی داره و در زمان کمی میپزه و مغز پخت میشه.

سعی کنید کدو رو بیش از حد هم نزنید تا خمیری و خرد نشه بعد کدوها رو از تابه خارج کنید و داخل صافی بذارین تا روغن اضافی شون خارج بشه.

6- بادمجان ها رو هم با رنده یا دست خلالی خرد کنید و داخل تابه با میزان کمی روغن با حرارت کم تفت بدین تا بپزن.

بادمجان ها نسبت به کدو ممکنه روغن بیشتری ببرن بعد اونها رو از تابه خارج کنید و داخل صافی بذارین تا روغن اضافی شون خارج بشه.

7- هویج ها رو با رنده خرد کنید و داخل تابه بریزین میزانی آب داخل تابه بریزین و در تابه رو بذارین تا هویج ها کمی بخار پز بشن.

وقتی آب هویج ها کاملا تبخیر شد در تابه رو بردارین و دو قاشق روغن اضافه کنید و کمی تفت بدین تا سرخ بشن.

بعد از تابه خارج کنید و داخل صافی بذارین تا روغن اضافی شون خارج بشه.

در صورت دلخواه میتونید به بخارپز کردن هویج بسنده کنید و دیگه سرخش کنید.

8- لوبیا سبز رو با دست خرد کنید بهتره که اجزای این خوراک همگی خلالی و یک میزان باشن پس بهتره لوبیا سبز رو هم درشت تر خرد کنید.

من چون لوبیا سبز خرد شده داخل فریزر داشتم از لوبیا سبز ریز خرد شده استفاده کردم.

لوبیا سبزها رو با میزانی آب داخل قابلمه بپزین تا کاملا بخار پز بشن و بعد اجازه بدین کمی از دما بیفتن.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بادمجان و گوجه فرنگی

سینه مرغ رو به همراه یک پیاز داخل تابه با کمی روغن تفت بدین و بعد نمک و ادویه های دلخواه رو اضافه کنید و بعد آب جوش اضافه کنید و اجازه بدین بپزه و بعد از پخت اون رو با دست یا چنگال ریش ریش کنید.

9- داخل ظرفی ماست همزده و ماست موسیر و سس مایونز رو کاملا مخلوط کنید و بعد سیر رو رنده و اضافه کنید و نمک مورد احتیاج غذا رو هم به ماست اضافه کنید و به دلخواه کمی فلفل سیاه یا فلفل قرمز اضافه و مخلوط کنید.

برای این خوراک باید از ماست همزده یا چکیده و خامه ای بهره ببرید که داخل غذا آب نندازه.

بعلاوه در صورت دلخواه میتونید ماست موسیر و سس مایونز رو حذف کنید و فقط از ترکیب ماست همزده و سیر و نمک بهره ببرید.

سیر طعم خیلی خوبی به این غذا میده پس بهتره اون رو حذف نکنید.

10- ترکیب ماست رو دو قسمت کنید و نصف اون رو داخل ظرف سرو بریزین و کف ظرف پخش کنید.

بعد لوبیا سبز پخته رو روی ماست بریزین تا روی اون رو به صورت یک لایه بپوشونه.

بعد کدوی پخته رو روی لوبیا سبز بریزین.

11- بعد هویج پخته رو روی کدو پخش کنید و بعد مرغ ریش ریش شده رو روی لایه قبلی بریزین.

12- روی اون بادمجان پخته شده بریزین و در آخر پیاز داغ فراوان و گردوی نگینی خرد شده رو روی بادمجان ها بریزین.

پیاز داغ هر چه بیشتر باشه این غذا خوشمزه تره.

نصف بعدی ترکیب ماست رو روی مواد بریزین تا کاملا روی مواد رو بپوشونه.

13- موقع سرو و کشیدن غذا همه مواد با هم ترکیب خواهند شد.

برای تزئین روی غذا از انواع سبزیجات میتونید بهره ببرید.

من از جعفری خرد شده و سیب زمینی خلالی خرد شده و سرخ شده و پیاز داغ و هویج سرخ شده و گردوی درسته استفاده کردم.

خوراک قفقازی یک پیش غذای پرطرفدار و خوشمزه برای مهمانی هاست و جزو غذاهایی هست که زودتر از همه تمام میشود.

نکات تهیه خوراک قفقازی:

  • در صورت دلخواه میتونید به جای ظرف بزرگ از ظرف های کوچیک یا لیوان های تک نفره برای سرو غذا بهره ببرید که ظاهر شیک و جذابی هم دارد.
  • در صورت دلخواه میتونید از سبزیجات دیگه مثل چیپس سیب زمینی یا قارچ هم داخل غذا بهره ببرید.
  • میتونید به جای مرغ از گوشت چرخ نموده بهره ببرید به این صورت که یک عدد پیاز رو نگینی خرد و با کمی روغن تفت بدین تا طلایی بشه و بعد گوشت رو اضافه کنید و تفت بدین تا پخته بشه و نمک و ادویه دلخواه رو اضافه کنید میتونید از قارچ یا فلفل دلمه ای خرد شده هم داخل مواد بهره ببرید در آخر کمی رب به مواد اضافه کنید و تفت بدین و حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین مواد خنک بشه و داخل خوراک قفقازی بهره ببرید اما دقت کنید که ترکیب گوشت چرخ نموده نباید روغن زیادی داشته باشه.
  • خوراک قفقازی رو هم به صورت ولرم یعنی به همون صورت که سبزیجات پخته شده از دما افتادن و داخل ظرف قرار گرفتن میتونید بهره ببرید و هم میتونید اون رو سرد سرو کنید.

امیدوارم از طرز تهیه خوراک قفقازی خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه خوراک قفقازی؛ پیش غذای خوشمزه با مرغ و سبزیجات!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خوراک قفقازی؛ پیش غذای خوشمزه با مرغ و سبزیجات!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید