راهکارهای ارتباط صحیح با معلمان

به گزارش وبلاگ محمدی، تهران (پانا) - یکی از مهم ترین راه های که می تواند زمینه را برای ایجاد یک ارتباط درست و صمیمانه با معلم، استاد و مربی تان فراهم کند، این است که شما بتوانید فعالیت زیادی در کلاس آن استاد داشته باشید. معلم و استاد شما باید بداند که درسش، کلاسش و معلوماتی که در اختیار شما قرار می دهد، برای شخص شما مفید است و مهم است.

راهکارهای ارتباط صحیح با معلمان

تقریبا همه ما از بچگی می دانستیم که صمیمیت و ارتباط نزدیک با معلم تا چه حد می تواند بر روی حال خوش ما، نحوه یادگیری ما و اصلا کیفیت یادگیری ما تاثیر بگذارد. حتما شما هم این موضوع را تجربه کردید که وقتی رابطه تان با یک معلم بسیار خوب است، کوشش بیشتری می کنید تا درس او را یاد بگیرید و توجه او را به سمت خودتان جلب نموده و رضایتش را جذب کنید. علاوه بر این موارد، احساس صیمیت و دوستی با معلم، یک فضای درست و منطقی را ایجاد می نماید تا محصل بتواند راحت در آن فضا به علم آموزی بپردازد.

بنابراین یک تحصیل پیروز، تحصیلی است که بتواند علاوه بر اینکه بر اساس انتقالات اطلاعات مفید و درست ایجاد شود، در یک فضای صمیمانه و محبت آمیز نیز القا شود. مثلا اساتید و معلمانی وجود دارند با این که تبحر خاصی در انتقال مفاهیم دارند و سطح سواد آن ها در رشته تخصصی و تدریسی خودشان به شدت بالا است، اما باز هم نمی توانند تاثیر زیادی بر روی خود محصل و یا دانشجو داشته باشند. چرا؟

چون قادر نیستند اعتماد و توجه محصل را آن طوری که احتیاج است، به سمت رود جوشان اطلاعات خود جذب نمایند. اما خیلی از اساتید هم هستند که به علت اخلاق خوش و ارتباط صمیمانه ای که با محصل دارند، می توانند در القای اطلاعات، پیروز تر از سایرین ظاهر شوند.

خودتان هم می دانید که کلاس های مدارس، دانشگاه و آکادمی، همواره شامه ای از بی حوصلگی و کلافگی را با خود به همراه دارند. ایجاد یک ارتباط صمیمانه و درست با معلم، استاد و مربی، باعث می شود تا شما از این زمانی که قرار است برای یادگیری بگذارید، لذت بیشتری ببرید و با کیفیت بیشتری به یادگیری مطالب بپردازید. حالا با هم برویم ببینیم که چگونه با معلمان و استادان خود ارتباط برقرار کنیم؟

شرکت کردن در بحث ها و فعالیت زیاد در کلاس

یکی از مهم ترین راه های که می تواند زمینه را برای ایجاد یک ارتباط درست و صمیمانه با معلم، استاد و مربی تان فراهم کند، این است که شما بتوانید فعالیت زیادی در کلاس آن استاد داشته باشید. معلم و استاد شما باید بداند که درسش، کلاسش و معلوماتی که در اختیار شما قرار می دهد، برای شخص شما مفید است و مهم است.

وقتی این موضوع را درک کند، طبیعتا در راستا یادگیری درس تخصص که خودش آموزش می دهد، یاری زیادی به شما خواهد نمود. بنابراین سعی کنید که در کلاس ها فعال باشید، دیر نکنید و توجه خود را به حرف ها و سخنان استاد خود بگذارید. حواس پرتی شما ممکن است حواس استاد و معلم را پرت کند و دید او را نسبت به حسن نیت شما تغییر دهد. کناره گیری و گوشه گیری نکنید و در بحث هایی که استاد راه می اندازد شرکت کنید تا بتوانید اشتیاق خود را نسبت به کسب علم، نمایان کنید.

درباره مسائل مختلف علمی کنجکاو باشید

کنجکاوی شما و پرسیدن سوالات مختلف درباره دروس و غیره، باعث می شود ارتباط شما با معلمتان در یک راستا درست و به خوبی شکل بگیرد. از معلم تان درباره مباحث مختلف و مرتبط با درس تان سوال بپرسید. البته سعی کنید که سوالات تان درست و مرتبط باشد.

چرا که گاهی اوقات تنها سوال پرسیدن، بدون اینکه مسئله مهمی پشت آن باشد، می تواند حوصله کلاس را به سر ببرد و معلم و یا استاد را کلافه کند. منظور ما از سوال پرسیدن این است که درست و به موقع و مرتبط با موضوع درس سوالات خود را مطرح کنید و از سوال پرسیدن نترسید. کنجکاوی و سوال پرسیدن شما از استاد و معلم تان، این حس را به او منتقل می نماید که حواس شما به درس ها و آموزه هایش هست و هیچ چیز در این حرفه به میزان این موضوع نمی تواند برای یک معلم مجذوب نماینده باشد.

سوال پرسیدن در انتهای وقت کلاس

عموما بیشتر اساتید و معلمان در انتهای کلاس، زمانی را برای سوالات مختلف محصلین قرار می دهند. معمولا هم این زمان ها به گونه ای است که سوالات حضورا در یک فضای به دور از محیط کلی کلاس مطرح می شود. مثلا استاد در محل نشستن همیشگی خود نشسته و منتظر است. شما می توانید جلو بروید و سوالات خود را مطرح کنید. این کار باعث می شود تا شما به عنوان یک محصل پیگیر و زرنگ، در فکر استاد و یا معلمتان بمانید.

در فعالیت های فوق برنامه شرکت کنید

برنامه های فوق برنامه مربوط به درسهای مختلف، موضوعی است که ممکن است در هر کلاسی رخ دهد. از این رو دانش جویان، دانش آموزان و محصلینی که در این کلاس ها و برنامه ها شرکت می نمایند، عموما خیلی بیشتر مورد توجه استاد و معلم قرار میگیرند. چرا که این افراد با این کار خود، این حس را به معلم و استاد مربوطه انتقال می دهند که حرف او برایشان مهم است و برای خواسته اش احترام قائل هستند. از این رو استاد نیز در امتداد این ادای احترام، می تواند روابط محبت آمیز تری را با شما برقرار کند.

آنالیز نکات ریزی که در برقراری ارتباط با معلم و اساتید باید رعایت شود

شما باید تحت هر شرایطی مودب باشید؛ نه تنها در برقراری ارتباط با معلمین و اساتید، بلکه در تمامی اقشار جامعه، ادب شما می تواند برای شما احترام بیاورد. ادب شما در ارتباط با معلم و استاد شما باعث می شود تا او هم برای شما و مباحثی که مطرح می کنید، احترام قائل باشد.

از بیان مسائل خصوصی و خارج از درس بپرهیزید، چرا که هیچ استاد و هیچ معلمی از این موضوع شادمان نمی شود. البته پس از اینکه رابطه تان با استادتان در یک قالب درست اجتماعی شکل گرفت و به حد صمیمیت مورد احتیاج رسید، می توانید سوالات متفرقه را بپرسید و نظرات او را در ارتباط با مسائل مختلف خواهان شوید.

تشکر از او به علت زحماتی که برایتان کشیده در انتها سال تحصیلی و یا انتها هر ترم می تواند بسیار تاثیر گذار و محترمانه باشد. این موضوع نشان می دهد که شما قدر تمامی زحماتی که او برای تان میکشد را می دانید و این موضوع می تواند واقعا او را شادمان کند و حس مثبتی را از سمت شما به سمت او روانه نماید.

سعی کنید گاهی اوقات خودتان را جای او بگذارید و خستگی ها و کلافگی هایش را سر کلاس درک کنید. این موضوع باعث می شود تا تندی ها و بد خلقی های احتمالی او را بیشتر درک کنید و متوجه شوید که تمامی این کارها به خاطر خودتان است. بنابراین دیگر امکان ندارد که از دست او ناراحت شوید.

در نهایت مهم ترین چیزی که در ارتباط با معلم، استاد و مربی خود باید رعایت کنید این است که حرمت ها و حدو حدود و مرزهای قرمز را رعایت کنید. یادتان نرود که شما شاگرد و او استاد است و از این قالب پا فراتر نگذارید تا ارتباط تان سالم درست شکل بگیرد.

منبع: بیتوته

منبع: خبرگزاری پانا

به "راهکارهای ارتباط صحیح با معلمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکارهای ارتباط صحیح با معلمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید