طرز تهیه آش بلغور، آش خوشمزه و مقوی

به گزارش وبلاگ محمدی، خبرنگارانـ آش یکی از غذا های محبوب و سنتی ایرانی است. آش ها انواع گوناگونی دارند که در نقاط مختلف کشور با روش های متفاوتی تهیه می شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. آش بلغور یکی از انواع آش های سنتی و محلی ایرانی است که به علت داشتن بلغور در ترکیباتش بسیار مقوی است؛ بعلاوه با داشتن کشک و حبوبات یک وعده غذایی کامل و مغذی محسوب می گردد.

طرز تهیه آش بلغور، آش خوشمزه و مقوی

این آش خوشمزه و مقوی دستور پخت بسیار آسانی دارد که می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش بلغور همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه آش بلغور

لوبیا چیتی: نصف فنجان

نخود: نصف فنجان

عدس: نصف فنجان

بلغور گندم: 2 فنجان

سبزی آش (گشنیز، جعفری، تره و اسفناج): 300 گرم

پیاز بزرگ: 2 عدد

سیر: 5 حبه

نعناع خشک: 3 قاشق غذاخوری

کشک: به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به کشک

کشک از فراورده های لبنی است که سرشار از کلسیم، پروتئین، نیاسین و ویتامین B است. کشک های سنتی و محلی نسبت به کشک های پاستوریزه ترش تر هستند و طعم بهتری دارند؛ بنابراین بهتر است برای تهیه این آش از کشک سنتی بهره ببرید.

نکات مربوط به سبزی آش

سبزی آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می نمایند که حبوبات اصلی ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به مقدار مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی ها به هوای آش سبزی ها را خیلی درشت خرد می¬نمایند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت تر از سبزی خورشتی خرد گردد.

نکات مربوط به پیاز داغ

پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ نموده اید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.

طرز تهیه آش بلغور

1 ـ برای آغاز کار بهتر است نخود، لوبیا و بلغور را از شب خیس کنید.

2 ـ یک عدد پیاز را پوست و خرد کنید؛ سپس داخل قابلمه بریزید. کمی روغن به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا پیاز نرم و سبک گردد؛ سپس بلغور خیس خورده را آبکش کنید و به پیاز اضافه کنید. حدود سه تا پنج دقیقه بلغور را تفت بدهید و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

3 ـ در مرحله بعد نخود، لوبیا و عدس را به قابلمه اضافه کنید و آب جوش بریزید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا حبوبات بپزند.

4 ـ بعد از اینکه حبوبات پخت، سبزی آش را اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید تا سبزی بپزد. در این مرحله دیگر درب قابلمه را نگذارید تا سبزی آش خوشرنگ باقی بماند.

5 ـ بعد از اینکه سبزی پخت، کشک را اضافه کنید و بیست دقیقه زمان بدهید تا کشک با آش بجوشد. در این فاصله سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید. نعناع خشک را هم با روغن تفت بدهید و به قابلمه آش اضافه کنید. اجازه بدهید آش بیست دقیقه دیگر بجوشد؛ سپس آش بلغور خوشمزه شما آماده است. آش را داخل ظرف مورد نظر سرو بریزید و روی آن را با کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید. نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه آش بلغور، آش خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش بلغور، آش خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید